Operationeel projectmanagement 

 

Convexarchitecten heeft dankzij Visma Project Management realtime inzicht in de operationele en financiële status van zijn projecten.

Machiel Hopman
Machiel Hopman
Architect & Managing Director, Convexarchitecten
'Met Visma Projectmanagement is het projectbeheer gemakkelijk en is de administratie altijd up-to-date'

 

 

Realtime inzicht is essentieel voor succesvolle architecten

Als architect heb je bij de projecten die je uitvoert altijd te maken met externe leveranciers. Ook is de bijdrage van een klant of opdrachtgever aanzienlijk. Juist wanneer derden zo'n grote invloed hebben op de voortgang van projecten is het cruciaal om een helder projectoverzicht te hebben. Dan weet je zeker dat de (prijs)afspraken niet vergeten worden, ook niet als een project (een tijd) moet wachten op externe input.

Je hebt dan een systeem nodig waarmee je in één oogopslag kunt zien welke projecten actie vereisen en hoe je er ten opzichte van je begroting voor staat. Met Visma Project Management, de alles-in-één-cloudoplossing voor projectorganisaties, krijg je die benodigde grip op je projecten.

Processen van architecten optimaal ondersteunen

Als architectenbureaus ben je ondanks je specialistische kennis en creativiteit net een gewoon bedrijf. Je hebt te maken met verkoop, projectoverzicht, planning, urenregistratie, onkostendeclaraties, facturatie en het liefst ook inzicht in de totstandkoming van je resultaten. Visma Project Management ondersteunt je hele organisatie van verkoop tot en met managementrapportages en alles wat daar tussenin gebeurt.

Effectief verkopen

Effectief verkopen begint met helder inzicht in je verkooppijplijn. Contactgegevens, details van de aanvraag of aanbesteding, status van het verkooptraject en uiteraard de gecalculeerde offerte. Visma Project Management levert dit inzicht in heldere dashboards, zodat je precies weet welk traject aandacht nodig heeft.

Dat scheelt veel tijd, verhoogt de betrouwbaarheid van de opvolging en levert daarmee betere verkoopresultaten op.

Helder inzicht in je projecten en werkvoorraad

Om projecten succesvol en winstgevend uit te voeren heb je overzicht nodig. De invloed van klanten en leveranciers op het projectresultaat maakt dat inzicht op ieder moment aanwezig moet zijn. Een van de krachtigste eigenschappen van Visma Project Management is dat je per rol precies de juiste informatie aangeboden krijgt om effectief en efficiënt te werken.

Signalering op milestones, urenbegroting en budget helpt je om tijdig bij te sturen. Het wordt gemakkelijker om je afspraken te bewaken. Omdat je realtime inzicht hebt, verlies je geen kostbare tijd aan het uitzoeken welke projecten aandacht nodig hebben. En omdat je in een oogopslag inzichtelijk hebt wat je werkvoorraad is, kun je anticiperen op inzetbaarheid van je medewerkers.

 

Schermafbeelding 2022-01-11 om 12.39.17.png

Overal eenvoudig uren registreren en onkosten opvoeren

Architecten zijn urenfabrieken. Ieder uur is dus belangrijk. Hoe meer je declarabel kunt werken, des te gezonder en winstgevender je organisatie is. Naast de facturatie is inzicht in de totstandkoming van je resultaat cruciaal. Laagdrempelige urenregistratie is daarom noodzakelijk.

Visma Project Management biedt verschillende manieren van registreren aan die het medewerkers gemakkelijk maakt om uren en onkosten te registreren. Met je smartphone, tablet of pc heb je overal toegang tot het systeem.

Omdat je alle informatie in één systeem hebt kun je precies herleiden hoe het resultaat tot stand is gekomen. Op klant-, project-, afdelings- en persoonsniveau. Zo weet je precies waar het goed gaat en waar je verbeteringen kunt doorvoeren.

Factureren en boekhouden

Bij architecten gaat veel kostbare tijd zitten in het opstellen van de factuur. Status van projecten, bijzondere afspraken en controle op ureninvoer maakt het ook nog eens een foutgevoelige klus. Met Visma Project Management is facturatie kinderspel en betrouwbaar. Op basis van de prijsafspraken in je projecten worden facturen automatisch samengesteld.

Dankzij koppelingen met gespecialiseerde boekhoudoplossingen als Visma.net, Visma eAccounting, AccountView en Mamut One is het vervolgens met een druk op de knop verwerkt in je financiële administratie. Ook hier levert de software kostbare tijd en een beduidend hogere betrouwbaarheid op.

Managementrapportages van al je processen

Visma Software helpt architecten concurrerender te zijn door ze efficiënter en effectiever te laten werken met behulp van gespecialiseerde software. met Visma Project Management heeft iedereen binnen je organisatie realtime die informatie waardoor zij bij hun dagelijkse werk altijd weten wat, wanneer en binnen welk budget gerealiseerd moet worden.

Daarnaast zorgt de managementinformatie ervoor dat je precies weet hoe de resultaten tot stand zijn gekomen. Op die manier kun je op ieder onderdeel in je proces keuzes maken die helpen de resultaten en marges te verbeteren. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid kun je zelf gemakkelijk rapportages aanmaken en aanpassen, zodat je zelf je informatiebehoefte goed kunt invullen.

 

Voor informatie of vragen over de implementatie bij Convex  Architecten: bel ons gerust op 070-711 22 55!

 

 


 

 

 

 

Tips van About

Hoe kom je als financial controller van een snelgroeiend internationaal bedrijf soepel en zonder teveel stress door de…

Blijf op de hoogte met de Visma Magazines!

Deze digitale magazines verschijnen elk twee keer per jaar en staan vol nieuws over onder meer de software, handige gebruikerstips en (online) trainingen, gratis whitepapers en video's waarin Visma-klanten uit verschillende branches vertellen over de diverse functionaliteit van software.

Overzichtspagina van de Visma Magazines